Абитуриентите плащат сами здравните си вноски

Абитуриенти, завършвате скоро средното си образование и НАП напомня за вашите здравноосигурителни задължения! От началото на юли до момента на започване на работа или до стартиране на редовно обучение в университет трябва сами да внасяте здравните си осигуровки.

Последици от употребата на наркотици

Последици от употребата на наркотици

Механизъм за действие и Алгоритъм към него в случаи на установяване на разпространение и употреба на наркотични вещества в училище

Механизъм за действие и Алгоритъм към него в случаи на установяване на разпространение и употреба на наркотични вещества в училище

Рекламен клип на ПГО "Ана Май" СПЕЦИАЛНОСТ МОДЕН ДИЗАЙН

Рекламен клип на ПГО

https://youtu.be/bUyAiwffLgU?si=QPcKXvsJ--0kIicB

ФОРУМ ТЕАТЪР В УЧИЛИЩЕ

ФОРУМ ТЕАТЪР В УЧИЛИЩЕ

ЛИЛИЯ СЕКОВА И БОРИС ЗАФИРОВ СА АРТИСТИТЕ И РЕЖИСЬОРИТЕ НА ФОРУМ ТЕАТЪР В УЧИЛИЩЕ. Всеки вторник и четвъртък от 14.00 часа в 17 кабинет. Всяка наша връзка със света минава по пътя на доверието. Особено е важно онова, което имаме по отношение на самите себе си. Доверието генерира личната ни сила и ни измъква от порочния кръг на различните страхове, които всеки един от нас е култивирал по една или друга причина. Още един начин да опознаем себе си и другите, да градим устойчиво доверие и да решаваме проблеми е изкуството или театърът със социална насоченост. „Форум театър“ е интересен метод за насърчаване на публичните дебати по проблеми, които целевата група сама е определила като важни. „Активен участник в представлението е публиката, която може да променя съдби на сцената. Тя може да става, да размества героите, да променя реплики“, казва Лилия Секова, режисьор и дългогодишен специалист в областта на „Форум театър“.

Форум театър в училище“ поставя на сцена актуални проблеми

Форум театър в училище“ поставя на сцена актуални проблеми

Форум театър в училище“ поставя на сцена актуални проблеми

Благотворителна кампания "Да помогнем на Алекс да рисува"

Благотворителна кампания

Учениците от ПГО "Ана Май", чрез благотворителни дейности събраха в периода 13-22 декември сумата от 5170 лева за благотворителната кампания "Да помогнем на Алекс да рисува". Детето се нуждае от операция на очите, която ще се извърши през март в Турция.

Свободни места за ученици за учебната 2023/2024 година в VIII клас

Свободни места за ученици за учебната 2023/2024 година в VIII клас

КЪМ ДАТА 23.10.2023 Г. ИМА 1 СВОБОДНО МЯСТО В VIII Б КЛАС - МОДЕН ДИЗАЙН - без интензивно и без разширено изучаване на АЕ, 1 свободно място в VIII а КЛАС - МОДЕН ДИЗАЙН -с разширено изучаване на АЕ, 2 свободни места в VIII в КЛАС - КОЗМЕТИКА

Участие в проект "Ученически практики2"

Участие в проект

На 17.10.2023 г. Теодора Бимбалова и Михаела Ланкарани от ХII б клас представиха блестящо ПГО "Ана Май" в заключителния етап на проект "Ученически практики 2".

Участие на ПГО "Ана Май" в изложението ТЕКС ТЕЙЛЪР от 5-7 октомври 2023 г.

Участие на ПГО

На 7.10.2023 г. учениците на ПГО "Ана Май" представиха уникалните си модели на ревю в рамките на изложението за текстил и мода "Текс Тейлър" в Международен панаир, град Пловдив. По време на тридневното представяне, училището имаше и щанд с представени облекла и аксесоари.

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ, ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА, ЩЕ БЪДЕ НА 15.09.2023 Г. ОТ 9.00 ЧАСА. Очакваме новите ни ученици в 8.30 часа на спортната ни площадка. Надяваме се на една прекрасна година, изпълнена с усмивки, нови знания и умения. VIII а клас /Моден дизайн АЕ/ - класен ръководител Гергана Самуилова, VIII б клас /Моден дизайн/ - класен ръководител Цветан Кирилов, VIII в клас /Козметика/ - класен ръководител Даниела Динева, VIII г клас /Маникюр/ - класен ръководител Лилия Костадинова, VIII д клас /Фризьорство/ - класен ръководител Мария Воденичарова

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА VIII КЛАС

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА     VIII    КЛАС

VIII а Моден дизайн с АЕ на 25.09.2023 г. от 18.00 часа, VIII б Моден дизайн на 26.09.2023 г. от 18.00 часа, VIII в Козметика на 27.09.2023 г. от 18.00 часа, VIII г Маникюр на 28.09.2023 г. от 18 часа, VIII д Фризьорство на 29.09. 2023 г. от 18.00 часа

На екскурзия по НП "България - образователни маршрути"

 На екскурзия по НП

От 06.08.2023 година, 40 ученици от ПГО "Ана Май" опознават забележителностите на северозападния край в България. Посетиха Белоградчишките скали, пещерите "Магура", "Леденика", "Венеца", "Вратцата", връх "Околчица". С удоволствие разгледаха градовете Враца и Видин.

Свободни места за ученици за учебната 2023/2024 година

Свободни места за ученици за учебната 2023/2024 година

Свободните места за ученици в ПГО "Ана Май", град Пловдив за прием по чл.108 от Наредба 10 за организация на предучилищното и училищно образование /КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА/

Зрелостници

Важна информация за зрелостниците!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!!!!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!!!!

Скъпи ученици, драги учители и родители, Денят на славянската писменост, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май, е най-светлият, най-красивият, най-духовният български празник! Това е ден, в който нацията ни празнува своята уникалност! Нека никога не забравяме, че светите братя Кирил и Методий приобщават българите и другите славянски народи не просто към наука и просвета, а към Словото и Православието! На този ден не само се прекланяме пред тяхното безсмъртно дело. Честит и благословен да е празникът ни!

Дуално обучение

Дуално обучение

На 22.05.2023 г. се проведе среща за дуалното образование и обучение. Нашите момичета - Цветомира, Елица и Виктория от XI а ни представиха успешно. Вижте снимки от събитието в новината.

Първа награда от Национално състезание "Млади таланти в Модата", град Ямбол

Първа награда от Национално състезание

На 20.04.2023 г. отборът на ПГО "Ана Май", спечели най-голямата награда в Националното състезание "Млади таланти в модата", проведено в град Ямбол. Момичетата Мария Павлова - ХI а клас, Цветелина Итова - ХI а клас и Йоана Крачунова - IХ а клас от специалността Моден дизайн, се състезаваха в оспорвана надпревара с още 14 отбора. БРАВО ПРЕКРАСНИ МОМИЧЕТА!!!!!

Най-голямата награда на състезанието "Най-добър млад фризьор и най-добър млад гримьор"

Най-голямата награда на състезанието

На 5 април 2023 г. се проведе състезанието "Най-добър млад фризьор и гримьор" в град Благоевград. ПГО "Ана Май" спечели голямата награда за най-добре представилия се отбор. Браво на нашите ученици!!! Мартин Витанов 11 а, МАРИЙКА Атанасова 12 б, Венета Кръстева 10 а, Сашо Колев 11 г и Иван Ненков 10 г клас.

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

На 28.04.2023 г. след 2 годишно прекъсване се състоя празника на ПГО "Ана Май". След тържественото начало с поставяне на цветя на бюста на патрона Ана Маймункова, учениците импровизираха работен процес на Главната улица на град Пловдив. Пред минувачи и посетители на щандовете ни гримьори, фризьори и дизайнери, демонстрираха какво учат в часовете по Учебна практика. С модна фотосесия наградени модели от състезания дефилираха пред обществеността на град Пловдив.

Работилници на празника

Работилници на празника

Рекламен клип за класираните наши ученици на фестивала за Красота октомври 2020 София

Тържество на празника

Тържество на празника

Участие на ученици и учители в НП "Иновации в действие"

Участие на ученици и учители в НП

Участие на наши ученици в предаване по БНТ

Участие на наши ученици в предаване по БНТ

На 7 март екип на БНТ излъчи в предаването на Марияна Векилска "60 минути", репортаж за благотворителната дейност на нашите ученици в навечерието на 8 март. Филма може да гледате в линка.

Заповед на Кмета на гр.Пловдив

Училищно състезание "Сръчни ръце"

Училищно състезание

На 1 март се проведе училищното състезание "Сръчни ръце". 22 ученици от 8 до 11 клас, специалност Моден дизайн и Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил се състезаваха в изработване на джобове.

Благотворителна инициатива

Благотворителна инициатива

Учениците от дизайнерските паралелки на ПГО "Ана Май", с изработените коледни и за 1 март предмети. С набраните средства се подпомогна лечението на Бела - Борислава Бисерова Бориславова.

КЛУБ ,, ЕКОЛОГИЯ И ЗДРАВЕ”

КЛУБ ,, ЕКОЛОГИЯ И ЗДРАВЕ”

Учениците от КЛУБ ,, ЕКОЛОГИЯ И ЗДРАВЕ” посетиха зала ,,Тропик” в ПНМ- днес. Живи тропически пеперуди и препарирани български.

Обновения ни физкултурен салон

Обновения ни физкултурен салон

Коледна благотворителност

Коледна благотворителност

Учениците от 9г клас (козметици) ПГО "Ана Май" - град Пловдив посетиха дом за възрастни хора "Св.Василий Велики"и зарадваха дамите там със своите умения.Погрижиха се дамите да посрещнат празниците с освежена кожа и нов маникюр.Благодарим на ръководството,потребителите и на целият персонал за топлото посрещане.

Коледни задачи за учениците от 8 г, специалност Маникюр, педикюр, ноктопластика

Коледни задачи за учениците от 8 г, специалност Маникюр, педикюр, ноктопластика

Коледно настроение и много приятни емоции със задачите по учебна практика за учениците от специалността Маникюр, педикюр, ноктопластика. Първите им стъпки са много обнадеждаващи.

Занимания по интереси - клуб "МИГЛОПЛАСТИКА"

Занимания по интереси - клуб

В час Занимания по интересите клуб”МИГЛОПЛАСТИКА” - момичетата от 11 б творят красиви мигли

Ученици от 11 а клас - дуална форма на обучение на работа във фирмите партньори

Ученици от 11 а клас - дуална форма на обучение на работа във фирмите партньори

Изключително доволни са нашите партньори от фирмите Виамода и Тера 2 от учениците от 11 а клас, специалности Моден дизайн и Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил, които от тази учебна година работят 2 дни на трудов договор при тях. Учениците получават възнаграждения всеки месец и това ги мотивира за успешна работа и професионална реализация. Дуалната форма на обучение, когато е споделена с добри партньори е качествена форма на обучение в ПГО "Ана Май"

Отборът ни по волейбол - успешно представяне на общинските състезания

Отборът ни по волейбол - успешно представяне на общинските състезания

Александра Минкова 10 а, Ева Крачунова 9 а, Елисавета Георгиева 9 б, Исабела Вълева 9 а, Кристина Кукуванова 9 г, Йоана Крачунова 9 а, Емануела Ангелова 8 а, Кристиана Петкова 8 г, Мария Артюхова 8 г, Полина Георгиева 8 б.

Участие на млади дизайнери в Текс тейлър 27-29 октомври

Участие на млади дизайнери в Текс тейлър 27-29 октомври

Обичаме, когато започваме седмицата със супер талантливи млади творци. Професионална гимназия по облекло "Ана Май"- гр. Пловдив е със 125 годишна традиция. Обучават се ученици по специалностите Моден дизайн, Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил, Фризьорство и Козметика. По национална програма „Модернизиране системата на професионалното образование” ПГО „Ана Май” печели и реализира 2 проекта, с които е осъвременено оборудването в часовете по учебна практика. Училището разполага с най-съвременна техника, която е конкурентна на професионалните конфекционни фирми, козметични и фризьорски салони. През последните 13 години ПГО “Ана Май” печели винаги първите места в Панорамите на професионалното образование. С купи, медали и грамоти се гордеят възпитаниците на това училище. ❤️

1 во място за грим на фестивала Кристиан оф Рома

1 во място за грим на фестивала Кристиан оф Рома

Марийка Атанасова 12 в клас - 1во място в категория грим

две трети места на фестивала на Кристиан оф Рома за фризьори

две трети места на фестивала на Кристиан оф Рома за фризьори

Анелия Ангелова- 12 в клас трето място в категория "Дамска прическа" Сашо Колев - 11 г клас - 3 то място в категория "Мъжка прическа"

НОВА СПЕЦИАЛНОСТ В ПГО "АНА МАЙ" за учебната 2022/2023 Г.

НОВА СПЕЦИАЛНОСТ В ПГО

От новата учебна 2022/2023 година Професионална гимназия по облекло “Ана Май“ ще има прием на ученици в специалност „Маникюр, педикюр и ноктопластика“ , която се предлага за първи път в града. По време на обучението си бъдещите професионалисти ще изучават всичко за грижата за ноктите, за техният дизайн, масажни техники и СПА терапии за подобряване на външния вид на кожата на ръце и крака. Ще усвоят различните технологии за изграждане, укрепване и поддръжка на ноктите като акрил , гел и гел лак. Подготовката, която учениците получават, им предоставя възможност за успешна лична и професионална реализация в Козметични салони, Студия за маникюр, педикюр и ноктопластика, Спа центрове, предоставяйки на клиентите най-новите тен-денции в тази област. Завършилите и успешно положили Държавни зрелостни изпити и Държавни квалификационни изпити получават Диплома за завършено средно образование и свидетелство за втора степен на професионална квалификация.

Отбелязване на световния ден на мира - 29.09.2022 г.

Отбелязване на световния ден на мира - 29.09.2022 г.

Под ръководството на преподавателя по дизайн Мария Иванова, учениците от дизайнерските паралелки, по мулажния метод, направиха костюми символизиращи мирния и свободолюбив дух на младия творец. Нека бъде МИР на планетета ЗЕМЯ!!!!

Награждаване на победителите в спортния празник

Награждаване на победителите в спортния празник

Награждаване на победителите в спортната надпревара от 23 септември 2022 г. Наградите са предоставени по ПРОЕКТ "БЪДИ В БЕЗОПАСНОСТ В ИНТЕРНЕТ"

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2022/2023 ГОДИНА

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2022/2023 ГОДИНА

15.09.2022 г. УСМИХНАТИ МЛАДИ ХОРА! Нека да е успешна и ползотворна новата учебна година!!

Летни арт ателиета

Летни арт ателиета в „Ана Май“ За първи път гимназията ще приеме 8-класници в специалност „Маникюр, педикюр, ноктопластика“

БРАВО НА МЛАДИТЕ ДИЗАЙНЕРИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНИТЕ СИ ДЕЙНОСТИ!!!

БРАВО НА МЛАДИТЕ ДИЗАЙНЕРИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНИТЕ СИ ДЕЙНОСТИ!!!

Приключи поредната благотворителна акция на проект "Подари усмивка". С пъстри десени зарадвахме на 1-ви юни децата в Детска клиника на УМБАЛ "Свети Георги". В изработването на 77 спални комплекта се включиха младите дизайнери и моделиери от 9а, 10а, 12а кл. Средствата за тях са събрани от два благотворителни базара, организирани от 9а и 10а кл.

ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИВА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГО "АНА МАЙ" ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО 1 ЮНИ

ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИВА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГО

УЧАСТИЕ В ШЕСТВИЕТО ЗА 24 МАЙ

УЧАСТИЕ В ШЕСТВИЕТО ЗА 24 МАЙ

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА ЗА ДЕТЕ БОЯНА 31.05.2022

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА ЗА ДЕТЕ БОЯНА 31.05.2022

Жаркото слънце не отказа десетките желаещи за грим, прическа и маникюр, които извиха опашка днес край щанда на Професионална гимназия „Ана Май“ на площад „Стефан Стамболов“. Талантите на училището се включи в благотворителната инициатива в помощ на малката Бояна, която страда от рядкото метаболитно заболяване болест на Krabbe (https://www.facebook.com/groups/153176095316323). В подкрепа на двегодишното момиченце децата на Пловдив изнесоха и концерт. Учениците от „Ана Май“ плетоха плитки, лакираха, гримираха и рисуваха върху тениски в помощ на каузата. Момичетата предварително уведомяваха клиентите, че цена за исканата от тях услуга няма фиксирана, така че могат да оставят каквато пожелаят сума в кутията за благотворителност. „Изключително съм щастлива, че за два дни нашите ученици са успели да съберат близо 5000 лева. Това е порената благородна инициатива, към която се присъединяват“, каза директорът Емилия Петаларева. От следващата учебна година училището разкрива нова специалност „Маникюр, педикюр и ноктопластика“.

ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ИЗПИТИ ПО ЧАСТ ПО ПРАКТИКА НА ПРОФЕСИЯТА

УСПЕХ НА ОТБОРА НИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА"

УСПЕХ НА ОТБОРА НИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ

Честити награди на нашия отбор в националното състезание "Млади таланти в модата", град Гоце Делчев! 3 то място в категория Модно ревю и 3 то място в категория Художествена скица. Честито на отбора на ПГО "Ана Май" и на всички учители и ученици!!!!

РЕКЛАМНИ ВИДЕО ФИЛМИ

РЕКЛАМНИ ВИДЕО ФИЛМИ

РЕКЛАМНИТЕ ВИДЕО ФИЛМИ СА НАПРАВЕНИ ОТ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ НА ПГО"АНА МАЙ", ГРАД ПЛОВДИВ. ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!!!

За план-прием 2020/2021 линкове към видеофилмчета за ПГО "Ана Май"

За план-прием 2020/2021 линкове към видеофилмчета за ПГО

линкове към видеофилми за ПГО "Ана Май"

Награда за 121 години ПГО "Ана Май"

Награда за 121 години ПГО

На 02.06.2017 година, по идея на МОН, 34 професионални гимназии в България бяха наградени с плакет. Наградата се дава за над 100 годишното съществуване на държавните професионални училища.

Документи на ПГО "Ана Май" 2021

Документи на ПГО

Документи на Счетоводството на ПГО"Ана Май"

Информация за родители

Информация за родителите на деца записани в първи и осми клас в държавно или общинско училище, за отпускане на еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година.

Купи и плакети от МОН от участие в конкурса "Най-добър млад фризьор и гримьор" 2021 г.

Купи и плакети от МОН от участие в конкурса

Днес 14.06.2021 г. получихме купите от класирането на нашите ученици в Панорама на пофесионалното образование 2021 г. 1 во място за Гюлерджан Демир в категория "Вечерен грим" 2 ро място за Радослава Рангелова в категория "Вечерна прическа" 3 то място за Сюлейман Сюлейманов в категория "Салонно подстригване"

Класирани наши ученици в Националната панорама на професионалното образование май 2021 г.

Класирани наши ученици в Националната панорама на професионалното образование май 2021 г.

Първо място категория "Вечерен грим" - Гюлерджан Демир ХII а клас Второ място в категория "Вечерна дамска прическа" - Радослава Рангелова ХII в клас Второ място в категорията "Салонно подстригване" - Сюлейман Сюлейманов" - ХI б клас

Моден дизайн, Дизайнер

Заявления при записване на ученици

Заявления при записване на ученици

Видовете документи за записване на ученик след класиране от РУО, са в категория ОБУЧЕНИЕ

ПГО "Ана Май" - флашмоб 15.05.2017

ПГО

На 15.05.2017 г. от 13.00 часа на стълбите на Каменица, ученици от модното училище ще демонстрират облекла, прически и грим. Събитието е под мотото "ПГО Ана Май - tоgether" Заедно в многообразието и заедно в красотата и пъстротата около нас.

Проект "Подари усмивка за децата от Хитрино"

Проект

Проект "Подари усмивка"! Адмирации за учениците на ПГО "Ана Май" и инж. Гюрова, изработили прекрасните сукмани и якета!

Подари усмивка - проект на ученици и инж. Ангелина Гюрова

Подари усмивка - проект на ученици и инж. Ангелина Гюрова

"ПОДАРИ УСМИВКА" Начало на проекта: 12.12.2016 г.

Лекции на тема "Борба с противообществените прояви"

Лекции на тема

Състезание "Народните будители"

Състезание

На 30.01.2017 година се проведе училищното състезание "Народните будители". Участници бяха ученици от VIII, IX и X клас. Благодарение на преподавателите по Български език и литература Диана Кузманова, Маргарита Василева и Десислава Георгиева се насладихме на изчерпателни отговори, много ентусиазъм и състезателен дух. Поздравяваме нашите победители VIIIа клас.

ПЛОВДИВСКИТЕ СЪДИИ-БЛИЗО ДО ПОДРАСТВАЩИТЕ

ПЛОВДИВСКИТЕ СЪДИИ-БЛИЗО ДО ПОДРАСТВАЩИТЕ

ПЛОВДИВСКИТЕ СЪДИИ - БЛИЗО ДО ПОДРАСТВАЩИТЕ. ПРЕВЕНЦИЯ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЕЙСТВИЕ" В ПГО „АНА МАЙ”, ГР. ПЛОВДИВ В периода месец март-април, 2017 година учениците от ПГО „Ана Май” имат интерактивни срещи със съдии от пловдивски окръжен съд по проект "Пловдивските съдии –близо до подрастващите. Превенция на престъпността в действие” Инициативната група от съдии, която осъществява срещите с учениците, е водена от желанието за активна намеса в обществените процеси, свързани с предпазването на подрастващите от това да са потенциални извършители или жертви на престъпления, както и да са правно грамотни и да станат достойни и образовани членове на обществото.

Лекции на тема "Превенция на използването на психо-активните вещества"

Лекции на тема

През месец февруари, лектори от ПИЦ /Пловдивски информационен център/ изнесоха в часа на класа интересни лекции на тема "Превенция на използването на психо-активни вещества"

Услуги, извършвани от ПГО „Ана Май“, предотставящи обществени услуги в системата на предучилищното и училищното образование.

Услуги, извършвани от ПГО „Ана Май“, предотставящи обществени услуги в системата на предучилищното и училищното образование.